teamflyingwheels.nl

Nieuws

10-5-2017 Start seizoen 2017

Seizoen 2017 is begonnen, maar niet zonder flink wat sleutel stress.

Om te beginnen waar we gebleven waren: vorig jaar hadden we de trekker best aardig aan het lopen. Maar dat de rest ook niet stil zat bleek ook: we moesten nog steeds knokken om mee te komen in de 3.6 SuperSport Promo.

Op dat moment hebben we de keuze gemaakt om met een heel andere turbo-opstelling te gaan rijden, grote stappen maken was het idee. Daar hebben we de tweede helft van het seizoen mee gereden, en dat vroeg bijvoorbeeld ook tijd om andere afstellingen van de motor goed te krijgen.

Huiswerk hadden we weer genoeg voor de winter, zoals grotere banden (om harder te rijden), een nieuwe intercooler (waarvor op andere plaatsen gewicht bespaard moest worden) en een nieuwe nokkenas. Het hele pakket lijkt nu aardig te kloppen, alleen begon het seizoen met veel pech.

Bij de eerste keer dat we de motor op (turbo) druk brachten liep de nieuwe nokkenas vast. Door alle gevolgschade moest er een heel nieuw blok opgebouwd worden.
De dag voor de eerste competitiewedstrijd (Oosteind) zat alles weer in elkaar. Maar ook op deze wedstrijd ging het niet goed: rond de 90m was er een plof. De schade viel daar financieel gezien gelukkig mee: de koppakking lag er uit, en de brandstofpomp was een flink eind van tijd gegaan door een afgebroken spie.

Filmpje is terug te vinden op ons Youtube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=Qu2Jbz_ZdzA

Hoe dan ook blijven we hoop houden. Als hij maar heel blijft, denken we dat er echt meer vermogen in zit. En dat moet zich dan uiteindelijk ook op de baan uitbetalen.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is die van Erichem (26-5). Waarschijnlijk willen we daarvoor nog testen in De Knipe (20-5).5-3-2016 Eerste tekenen van leven 2016

Onze Ursus is al weer zo goed als klaar voor 2016. Hij heeft al weer gelopen:
https://www.youtube.com/watch?v=ea3j8L6zvvs

We zijn deze winter vooral flink bezig geweest met de motor. Deze was vorig seizoen echt onder de maat voor ons. We hebben gekozen voor een nieuwe opzet in het hart van de machine.
We hopen (en hebben er vertrouwen in) dat dit ons het komende seizoen flink vermogen zal brengen, maar dat we ook op basis hiervan verder kunnen groeien.

Er zijn al heel wat wedstrijden voor het komende seizoen bekend, zie Agenda. Deze is nog niet volledig, gedurende het seizoen komen er data bij waar we dan op inschrijven.
De 3.6 Promo competitie gaat 10 wedstrijden bevatten, te beginnen op 6 mei in Erichem. Voor die tijd rijden we nog een aantal 'losse' wedstrijden, waarvan de meest opvallende een indoor is in Assen (25 maart).

Wat ons betreft mag het seizoen al wel beginnen. Met nieuwe materialen en nieuwe energie gaan we de strijd weer aan!


5-10-2015 Seizoen 2015 ten einde

Seizoen 2015 is afgelopen. Voor de competitie was het nagelbijten tot het einde. In Alphen kregen we weer wat lucht ten opzichte van de 'degradatiestreep', en dat hadden aan het einde hard nodig. De wedstrijd in Tzum werd afgelast vanwege de regen, en in Halsteren hielden we welgeteld 1 punt over op Builders Toy. Echt met de hakken over de sloot dus, we blijven in de Promo-competitie.

In september hebben we het seizoen nog aangevuld met 2 wedstrijden in Duitsland. Sonsbeck en Kalkar liggen maar net over de grens, en vormen daarom goede gelegenheden om wat te testen.
Dat testen wilden we graag doen voor de winterperiode in ging. De data hieruit weegt mee in de set-up voor volgend jaar.

Inmiddels is Flying Wheels al voor een belangrijk deel gedemonteerd. Nu de motor helemaal uit elkaar gaat, en we alles eens rustig kunnen bekijken, hopen we de aanleiding te kunnen vinden voor het gebrek aan vermogen dit seizoen.
Want het moet opgelost worden, Flying Wheels moet er volgend jaar weer staan, tot de tanden bewapend.

Films van de afgelopen runs zijn te vinden op ons Youtube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCsu_FAfiznC36TudCl8fSiQ27-8-2015 Diverse wedstrijden

Het seizoen begint al weer op z'n einde te lopen. Nog 3 competitiewedstrijden en de competitie is al weer beslist. En spannend is het voor ons zeker. Niet omdat we zoals in eerdere jaren omhoog konden kijken, dit jaar moeten we (angstvallig) naar beneden kijken.

En hoe komt dat dan? In het eerste deel van het seizoen zijn we flink wat punten misgelopen door de cilinderkop, maar ook nu met de nieuwe gaan de zaken nog niet zoals we willen.
In de wedstrijden die we met de nieuwe kop gereden hebben ging het echt wel wat beter dan eerder, maar nog steeds gaat de motor erg snel onderuit.
Om daar de reden van te vinden hebben we de nieuwe kop precies zo gemaakt als de oude vorig jaar was, en verder hebben we onder andere de turbo en brandstofpomp laten controleren. Dit alles vooralsnog zonder het gewenste resultaat, het mooie niveau van vorig jaar wordt nog niet gehaald.

Maar: we laten ons niet uit het veld slaan. Na elke wedstrijd zoeken we weer verder. Zo lijkt de trekker bijvoorbeeld wel positief te reageren op aanpassingen aan de nokkenas afstelling.

De komende weken gaan we 3 finales rijden, om te beginnen zaterdag in Alphen (NB). Daarna nog in Tzum en Halsteren.

Films van de afgelopen runs zijn te vinden op ons Youtube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCsu_FAfiznC36TudCl8fSiQ

Diverse wedstrijden zijn ook te vinden via Tractorpulling.tv:
https://www.youtube.com/channel/UC8gaHUGC9_QE0bHiyzSEeAg


9-7-2015 Hoogblokland, Soest, Speuld en sleuteluurtjes

Sinds de laatste update op de site is het seizoen weer wat verder gegaan.

Op vrijdagavond 12 juni hebben we gereden in Hoogblokland. Voor deze wedstrijd hadden we nog niet serieus wat kunnen veranderen, en onze verwachting was dus niet hoog. Net zoals de voorgaande wedstrijden zakte de motor ook deze keer veel te vroeg onderuit.
Maar de competitiepunten voor 'aanwezigheid' waren in elk geval weer binnen geharkt.

Spoedig daarna kwam onze nieuwe cilinderkop binnen. Dat werd de vrijdagavond precies een week voor de wedstrijd in Speuld. Tijd genoeg zou je zeggen.
Maar op een plek als Speuld willen we wel goed voor de dag komen. Dus een testrun is wel het minste wat moet gebeuren. Nu, dat moest dan zaterdags maar in Soest gebeuren. En zo is het gebeurd: na een vrijdagmiddag/avond doorhalen stond de trekker klaar.

In Soest lag een losse baan. Niet echt geschikt om te zien of de motor onderuit werken wil, maar toch. Twee keer, kwalificatie en finale, werd daar met gemak en veel stof overheen gegaan, met een 2e plaats als verdienste.
Om toch nog de motor aan het werk te zien hebben we de organisatie gevraagd of een testrun tussendoor mocht, in de hoogste versnelling was dan de bedoeling. Dat kon, maar die poging was wel voor een 4.5ton sleepwagenafstelling. Dat bleek een beetje kansloos, geen kans om snelheid te pakken voor een goede run. Wel was zichtbaar dat de motor niet meer zo rigoreus in elkaar zakt als dat hij dat eerder wel deed.

Dan Speuld, bij de Top-competitie. De wedstrijd daar was er 1 op een typische baan en met een typische sleepwagenafstelling. In de runs zat voor de motoren geen moment van even op adem komen, of voor de trekker om op topsnelheid te komen.
Veel trekkers hadden ook moeite om goed weg te komen. Daarnaast lagen er in de baan sporen naar rechts.
Nadat we de sleepwagen aan de linkerkant van de baan hadden laten zetten, ging Flying Wheels gelukkig recht en gelijkmatig weg.
Uiteindelijk resulteerde dat in een niet onverdienstelijke 6e plaats. Meer dan dat we verwacht hadden.

Komende vrijdagavond (10 juli) rijden we in Putten, ook bij de Top-competitie.

Films van de afgelopen runs zijn te vinden op ons Youtube kanaal:
https://www.youtube.com/user/TeamFlyingWheels

Behalve die van Speuld, die is te vinden via Tractorpulling.tv:
https://www.youtube.com/watch?v=Y3HcYqoxDno8-6-2015 Eerste wedstrijden 2015

Hoewel daar op deze site nog niets van te merken was, is seizoen 2015 al weer even in volle gang. We hebben inmiddels gereden in Kamperveen, Wekerom, Erichem, Stroe, Loerbeek (Didam) en Staphorst.

De stilte op de site was in dit geval geen erg positief teken. De aandacht en prioriteiten waren gericht op het technisch inhoudelijke deel, omdat de trekker echt minder leek te presteren dan vorig seizoen.

Eigenlijk is het verhaal elke wedstrijd vergelijkbaar. De trekker komt goed op snelheid, maar zodra er tegen het einde van de run gewerkt moet worden zakken de toeren in elkaar. De motor heeft niet het koppel om dan vast te houden en de laatste beslissende meters te maken.

In de loop van de wedstrijden hebben we geprobeerd dit op te lossen met andere afstellingen van de brandstofpomp en de nokkenas, maar niets lijkt te werken. De conclusie kan dus alleen maar zijn dat er de afgelopen winter iets structureel fout gegaan is, en dan gaat de vinger naar de kop. Die is welliswaar bij een specialist onder handen geweest voor een betere flow, maar dat blijkt averechts te werken.

Filmpjes van al onze runs zijn terug te vinden op ons Youtube-kanaal: https://www.youtube.com/user/TeamFlyingWheels

De agenda is inmiddels bijgewerkt voor de wedstrijden die bekend zijn. Dat zijn alle competitie wedstrijden en verschillende bijschrijvingen bij de Top competitie, in de loop van het seizoen zullen er nog wel een aantal wedstrijden bij komen.

De eerstvolgende wedstrijd is die in Hoogblokland komende vrijdag, een wedstrijd die meetelt voor de Promo competitie. Daarna zit er wat ruimte in de kalender, dan hebben we de mogelijkheid voor een grotere operatie.10-2-2015 Winterwerk en nieuwe sponsoren

Het feit dat het de afgelopen maanden rustig was op de website betekend niet dat we hebben stil gezeten.
Een van de dingen was de koppeling. Naar ons idee had die overmatig veel slijtage, en wou die ook nog wel eens doorslippen. Daarom hebben we nu gekozen voor platen met meer frictie-materiaal en zwaardere gewichten voor de centrifugaal.

Verder hebben we extra aandacht besteed aan de kop. De inlaatkanalen zijn aangepakt voor een betere ademhaling van de motor. Dat, en nog een aantal andere dingen, moet er voor zorgen dat de pomp die er vanaf vorig jaar op staat beter tot zijn recht gaat komen.

Met nog een maand of 2 te gaan staat seizoen 2015 al weer te trappelen. Wij hopen onze eerste wedstrijd te rijden in Kamperveen, op zaterdag 18 april. In de loop van deze maand wordt de competitiekalender bekend.

Verder zijn we blij dat we 2 nieuwe bedrijven gevonden hebben die Flying Wheels sponsoren, dat gaat om:
Hedro Montage, een montage en productiebedrijf op het gebied van RVS.

http://www.hedro.net
En Metaluniek, een bedrijf van Staalspecialisten